

2020 Online International Conference on Nuclear Nonproliferation

"Promoting Nuclear Nonproliferation"



August 4(Tuesday) - August 6(Thursday), 2020, Virtual Meeting

o Day 1 : https://youtu.be/whoy4bVzRho

o Day 2 : https://youtu.be/ykyVI_2Qj3M

o Day 3: https://youtu.be/7c3aCUnnHSw



Nuclear Nonproliferation Education and Research Center, KAIST Institute of Foreign Affairs and National Security, Korea National Diplomatic Academy









Message from KAIST/NEREC and KNDA/IFANS

The COVID-19 pandemic reminds us that we are living in an ever more globalized world and that any incident concerning nuclear security anywhere in the world could translate into a huge global challenge. In addition, given the adverse effects of global climate change, the demand for nuclear energy is increasing in the world as nuclear energy is proven to be the largest, and the most efficient source of carbon-free energy. It is therefore important to ensure safe and responsible use of nuclear technology while keeping vigilant eyes on the prospect of nuclear proliferation as the international community is continued to witness ongoing conflicts of various kinds.

The 2020 Online International Conference on Nuclear Nonproliferation aims at addressing the key nuclear proliferation concerns of our day on earth and in the Korean peninsula. This year's conference is held as a joint effort of the Institute of Foreign Affairs and National Security (IFANS)/Korea National Diplomatic Academy (KNDA) and the Nuclear Nonproliferation Education and Research Center (NEREC)/Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST). This International Conference will identify key nuclear nonproliferation challenges on the horizon and propose strategies to meet them with some of the best minds of our day in the field. The prospect of denuclearization of North Korea and possible ways to facilitate it will be analyzed. Development of small modular nuclear reactors and its policy implications in for global sustainability and nuclear nonproliferation will also be discussed.

We are very grateful to the Ministry of Science and ICT (MSIT) and the Ministry of Foreign Affairs (MOFA) of the Republic of Korea (ROK) and the Stanton Foundation(USA), and the Asia-Pacific Leadership Network (APLN) for the sponsorship of the conference. We look forward to having you at the 2020 Online International Conference on Nuclear Nonproliferation for global peace and security.



♦ Program

Day 1: August 4(Tuesday)		
Opening Session		
	Moderator	 Prof. Buhm Soon Park (Professor of Graduate School of Science, Technology, and Policy, ROK)
09:00~09:05 (5min)	Welcoming Remarks	Prof. Sung Chul Shin (President of KAIST, ROK)
09:05~09:15 (10min)	Congratulatory Speech	 Chairman. Ban, Ki-moon (National Council on Climate and Air Quality, Former Secretary-General of the United Nations, ROK)
09:15~09:55 (40min)	Keynote Speech	• Prof. Steven Miller (Director of the Belfer Center's International Security Program, Harvard University, USA)
09:55~10:10 (15min)		Q&A
10:10~10:20 (10min)	Break	
Session I - Nuclear Nonproliferation Challenges 2020: What we see and What we do		
	Chair	 Mr. Won Soo Kim (Former Under-Secretary-General of the United Nations and High Representative for Disarmament Affairs, ROK)
10:20~11:35 (75min)	Panel Presentations	"Global Nuclear Nonproliferation Overview" • Prof. Scott Sagan (The Caroline S.G. Munro Professor of Political Science, Stanford University, USA)
11:35~12:30 (50min)	Panel Discussions	 Dr. Francesca Giovannini (Strategy and policy planning officer, CTBTO, Vienna) Ambassador Dong-ik Shin (Former President, Institute of Foreign Affairs and National Security, ROK) Prof. Nobumasa Akiyama (Professor of School of International and Public Policy, Hitotshubashi University, Japan) Dr. Tong Zhao (Fellow, Carnegie-Tsinghua Center for Global Policy, China)
Day2: August 5(Wednesday)		
Session II - Denuclearization of North Korean and Peace in Northeast Asia		
	Moderator	 Prof. Hyeon Seok Park (Assistant Professor of School of Humanities & Sciences, KAIST, ROK)
09:00~09:50 (50min)	Vounata Spaach	"The Bolton Memoir and the North Korean Nuclear Quagmire: A South Korean perspective" • Prof. Chung-in Moon (Vice Chair and Executive Director, APLN and Distinguished Visiting Professor, KAIST, ROK)
09:50~10:10 (20min)	Keynote Speech	Q&A
10:10~10:20 (10min)	Break	
	Chair	• Dr. Sang Hyun Lee (President of Korean Nuclear Policy Society, Senior Research Fellow, The Sejong Institute, ROK)
10:20~11:50	Panel	"Examining paths forward for DPRK denuclearization"
(90min) 11:50~12:30 (40min)	Presentations Panel Discussions	 Prof. Bong Geun Jun (Professor, Department of National Security and Unification Studies, Institute of Foreign Affairs and National Security, Korea National Diplomatic Academy, ROK) Prof. Vipin Narang (Associate Professor of Political Science, MIT, USA) Prof. Dingli Shen (Associate Dean, Professor of International Studies, Fudan University, China) Mr. Anton V. Khlopkov (Director, Center for Energy and Security Studies, Russia) Prof. Benjamin Valentino (Associate Professor of Political Science, Dartmouth University, USA) Dr. Jina Kim (Research Fellow, Korea Institute for Defense Analyses, ROK)
Day 3: August 6(Thursday)		
Session Ⅲ –Small N	Modular Reactors and	d Nonproliferation and Other Policy Implications
	Moderator	Dr. Na Young Lee (Director General, Office of Nuclear Security, KINAC, ROK)
09:00~09:40 (40min)	Keynote Speech	"Nonproliferation improvements and challenges presented by SMRs" • Prof. M. Granger Morgan (The Hamerschlag University Professor of Engineering, Carnegie Mellon University, USA)
09:40~09:55 (15min)	, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,	Q&A
09:55~10:05 (10min)	Break	
	Chair	Prof. Man-Sung Yim (Professor of Nuclear and Quantum Engineering, KAIST, ROK)
10:05~11:35 (90min)	Presentations	"Implications of SMRs on the future of global security and sustainability" • Prof. Sang Min Shim (Assistant Professor, Korea National Diplomatic Academy, ROK) • Mr. Kevin Deyette (Program Manager, NuScalePower, USA)
11:35~12:15 (40min)	Panel Discussions	 Dr. Byung-Jin Lee (Director, KEPCO E&C, ROK) Dr. Brian Boyer (Section Head, INPRO, IAEA) Prof. William Charlton (John J. McKetta Energy Professor of Nuclear Engineering, University of Texas at Austin, USA) Prof. Sung Yeol Choi (Associate Professor of Nuclear and Quantum Engineering, KAIST, ROK)
Closing Session		
12:15-12:30 (15min)	Concluding Speech	• Director General. Park II (Nonproliferation and Nuclear Affairs, Ministry of Foreign Affairs, ROK)
12:30-12:35 (5min)	Closing Remarks	 Prof. Man-Sung Yim (Professor of Nuclear and Quantum Engineering, Director of NEREC, Associate Vice President of the International Office, KAIST, ROK)

Day 1: August 4(Tuesday)